loadingimg

Wczytuję dane...

Logowanie za pomocą kont zewnętrznych:

  • Szukaj
szt. na kwotę 0.00 PLN
Kontakt
Producenci
Wyświetl produkty wybranego producenta:
Kalkulator

Polityka prywatności

Polityka Prywatności, Cookies i Ochrona danych osobowych (RODO)

Przetwarzanie Państwa danych osobowych powinno być zgodne z przepisami prawa, rzetelne i przejrzyste, zatem chcemy poinformować oraz prosić o zapoznanie się z tym, dlaczego oraz na jakich zasadach przetwarzamy dane osobowe, w tym uświadomić Państwu prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych oraz sposoby ich realizacji. Jest to jeden z elementów realizacji wymogów Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE, powszechnie zwanego Rozporządzeniem o Ochronie Danych Osobowych („RODO”).

Polityka prywatności

Oświadczenie dotyczące ochrony danych osobowych w serwisie, przygotowane zostało przez firmę ARCDEKO S.C., Plac Strzelecki 25, 50-224 Wrocław. NIP:895-202-73-06, REGON: 022340782 zarejestrowana przez Urząd Miejski Wrocławia, Pl. Nowy Targ 1/8, 50-141 Wrocław stanowi świadectwo dostrzegania przez nią problemów ochrony prywatności w wymienionym serwisie internetowym.
Poniżej określono zasady zbierania i przetwarzania przez ARCDEKO S.S., danych osobowych obowiązujących w serwisie www.tapetujemy.pl

Wprowadzenie informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności jest zgodna z przepisami wynikającymi z  art. 13 ust. 1 i ust. 2 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 r. w skrócie RODO.

Administratorem danych jest ARCDEKO S.C., Plac Strzelecki 25, 50-224 Wrocław. NIP:895-202-73-06, e-mail sklep@tapetujemy.pl , tel. 71 321 0 321.
Firma ARCDEKO S.C. dokłada wszelkich starań, aby chronić prywatność swoich klientów. Niniejsza polityka prywatności określa, w jaki sposób przetwarzamy i chronimy dane osobowe. Wszelkie modyfikacje obowiązującej polityki prywatności publikowane będą na naszej stronie internetowej.

Firma ARCDEKO S.C. jest administratorem danych osobowych i kontroluje oraz przetwarza dane osobowe użytkowników sklepu internetowego Tapetujemy.pl, zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych i dyrektywą Unii Europejskiej 95/46/WE. Twoje dane osobowe są przechowywane na terenie UE i nie są nigdzie dalej przekazywane.

Do czego są używane są Twoje dane osobowe?

Przekazując nam swoje dane osobowe, wyrażasz zgodę na to, że będziemy ich używać aby spełnić nasze zobowiązania względem Ciebie oraz dostarczać Tobie produkty, które zamawiasz i realizujesz za naszym pośrednictwem. Przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywa się na podstawie art. 6 RODO i w celach marketingowych. Administrator Danych Osobowych powołuje się na prawnie uzasadniony interes, którym jest:

  • Utworzenia osobistego konta na stronie Tapetujemy.pl (np. Twoje imię i nazwisko oraz adres e-mail)
  • Przetwarzania zamówień w naszym systemie internetowym (np. Twoje imię i nazwisko, adres, telefon)
  • Wysyłania ofert marketingowych, takich jak newslettery i nowości (np. Twój adres e-mail, imię i nazwisko oraz adres pocztowy)
  • Kontaktu w wypadku trudności z dostarczeniem zamówienia (np. numer telefonu, błędny adres)
  • Udzielania odpowiedzi na pytania oraz informowania o nowych bądź produktach (np. Twój adres e-mail)
  • Powiadamiania zwycięzców konkursów internetowych (np. Twój adres e-mail, imię i nazwisko, adres domowy i numer telefonu)
  • Zarządzania kontem (np. imię i nazwisko, adres)
  • Analizowania danych osobowych w celu przedstawiania ofert marketingowych oraz informacji pasujących do Twojego profilu (np. imię i nazwisko, preferencje zakupowe)

Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres 5 lat do czasu wykorzystania możliwości marketingowych i analizy danych potrzebnych do prowadzenia działalności gospodarczej lub do odwołania zgody na przetwarzanie danych osobowych (żądanie takie należy wysłać na adres sklep@tapetujemy.pl ). Po upływie tego czasu Twoje dane osobowe zostaną usunięte. Nie możemy usunąć danych, jeśli prawo wymaga przechowywania ich przez dłuższy czas – na przykład do prowadzenia księgowości lub jeśli ich przechowywanie jest uzasadnione prawnie w inny sposób (np. trwającą na mocy umowy relacją klient-sprzedawca).


Jakie prawa Ci przysługują?

Masz prawo uzyskać informacje o tym, jakie Twoje dane osobowe są zapisane w naszej bazie. Jeśli Twoje dane są niepoprawne, błędne, niepełne lub nieważne, możesz poprosić o ich poprawienie, uzupełnienie a także usunięcie. W każdej chwili możesz cofnąć zgodę na wykorzystywanie przez nas Twoich danych do celów marketingowych (np. wysyłania newsletterów czy ofert). Aby skontaktować się z nami, wyślij list do Działu Obsługi Klienta ARCDEKO S.C., Plac Strzelecki 25, 50-224 Wrocław., Polska. Możesz też wysłać wiadomość e-mail na adres sklep@tapetujemy.pl


Kto ma dostęp do danych osobowych?

Nie przekazujemy a także nie sprzedajemy ani nie wymieniamy Twoich danych osobowych z innymi podmiotami, ani partnerami biznesowymi w celach marketingowych. Dane przekazywane innym podmiotom, na przykład firmom kurierskim dostarczającym nasze zamówienia, są używane wyłącznie w celu świadczenia usług oferowanych przez ARCDEKO S.C. . Dane są również wykorzystywane do profilowania marketingu za pomocą narzędzi Google Analytics, Ceneo , Adwords. W sytuacji wniesienia sprzeciwu wobec profilowania – prosimy skorzystać z ustawień przeglądarki.

Jak chronimy Twoje dane?

  • Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.
  • Nasz serwis zaopatrzony jest w środki bezpieczeństwa, mające na celu ochronę danych osobowych pozostających pod naszą kontrolą przed utratą, niewłaściwym wykorzystaniem i modyfikacją. Zobowiązujemy się chronić wszelkie ujawnione nam informacje zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami oraz normami ochrony bezpieczeństwa.

Masz prawo dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także do wniesienia skargi.

Pliki „cookie”

„Cookie” (ciasteczka) to niewielkie pliki tekstowe zachowane na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym i pobierane stamtąd przy każdej kolejnej wizycie online ARCDEKO S.C.  wykorzystuje pliki „cookie”, by ułatwić i uprzyjemnić Ci wizyty na naszej stronie.
Nie używamy ich do przechowywania Twoich danych osobowych ani nie ujawniamy tych informacji innym.

Istnieją dwa typy „cookies” – trwałe i tymczasowe (ciasteczka jednej sesji). Trwałe ciasteczka są zapisywane na Twoim komputerze lub urządzeniu mobilnym przez okres nie dłuższy niż 12 miesięcy. Natomiast ciasteczka sesji przechowuje się jedynie tymczasowo i są one usuwane, gdy tylko zamykasz przeglądarkę.

Trwałe pliki „cookie” wykorzystujemy do zapamiętywania Twoich preferencji strony startowej oraz przechowywania danych do logowania, o ile wybierzesz funkcję „Zapamiętaj mnie”.

Używamy ciasteczek sesji, kiedy korzystasz z filtru produktów, a także do sprawdzenia, czy jesteś zalogowany(a). Pliki „cookie” dają się łatwo usunąć z komputera lub urządzenia mobilnego z poziomu przeglądarki. Instrukcje dotyczące obsługi „cookies” oraz ich usuwania znajdziesz w menu „Pomoc” w swojej przeglądarce. Możesz również całkowicie zablokować ciasteczka lub wybrać powiadamianie o ich każdorazowym przesyłaniu.

Jeżeli zdecydujesz się zablokować pliki „cookie”, niektóre funkcje strony mogą być niedostępne.

Linki (łącza zewnętrzne)

Strona internetowa tapetujemy.pl, może zawierać linki do portali (Youtube, Ceneo , i inne), których zawartość jest poza naszą kontrolą. Odwiedziny na takich stronach mogą się wiązać z naruszeniem prywatności, za co w żaden sposób nie bierzemy odpowiedzialności. Linki zamieszczamy jedynie po to, by ułatwić znalezienie konkretnych informacji.

Pytania i zastrzeżenia.

Wszelkie pytania i zastrzeżenia dotyczące niniejszej polityki mogą być przesyłane pod adres e mail: sklep@tapetujemy.pl. Na wszelkie kwestie odpiszemy w najszybszym możliwym terminie jednak nie dłuższym niż do 48h od otrzymania wiadomości e mail. Czas odpowiedzi może się wydłużyć w przypadku skomplikowanego – technicznego -  pytania, gdzie będzie wymagane zaciągnięcie informacji od prawników i innych osób.